NOVO | KUPI SVOJ VALUE PACK 🔥

5 razloga zašto trenirati u paru

Znamo da je najteže krenuti ponovno trenirati nakon dugog i sunčanog godišnjeg odmora, a još je teže vratiti se u staru rutinu redovitog vježbanja bez ekipe koja te bodri na treningu. Aktiviraj frenda, frendicu, brata, mamu ili kolegu s posla i pokrenite se zajedno! Zašto je bolje trenirati u paru? U nastavku pronađi 5 razloga!

1. Međusobno ćete se motivirati

Ponekad se ne možemo sami natjerati odraditi još jedan čučanj ili zgib, ali zato je tu tvoj partner za trening koji će te ohrabriti i motivirati te da se trudiš još više. Isto tako, svatko od nas ima jače i slabije strane. Tvoj partner za trening je možda napredniji u dizanju utega od tebe, a tebi više leži kardio trening – no to nikako nije loša stvar. Možete učiti jedno od drugoga i tako još više napredovati sa svakim novim treningom!

2. Lakše je probati nove vježbe i oblike treninga

Koliko vam je puta bilo neugodno isprobati novu spravu ili odraditi vježbu koju do sada nikada niste radili jer vas je bilo sram da ćete se osramotiti? Sve ćete lakše i hrabrije probati ako niste sami i imate se s kime našaliti ako vježba ne uspije baš onako kako ste zamislili. Kad smo kod toga, u redu je ne znati apsolutno sve – i najbolji sportaši se često susreću s nepoznatim vježbama i oblicima treninga.

3. Zajedno ćete biti konzistentniji

U slučaju da ti se stvarno ne ide na trening, imat ćeš obavezu i dogovor sa svojim partnerom za trening koji želiš poštovati! Jedno od vas dvoje će uvijek biti barem malo motiviranije od drugoga.

4. Stvorit ćete zajedničku rutinu

Nakon nekog vremena, više se nećete morati svaki dan dogovarati za trening. Vježbanje će vam ući u rutinu i postat će vaše vrijeme za aktivno druženje od kojeg oboje imate koristi – pokrenut ćete svoje tijelo, osnažiti se i dovesti u formu!

5. Imat ćeš vjernog spottera

Za sve one kojima je najdraži trening s težinama i utezima, vježbanje s partnerom imat će još jednu dobru stranu – uvijek ćete imati vjernog spottera. Bez straha ćete moći testirati svoje granice u treningu i napredovati, a garantiramo i da će nakon dobrog spotanja i vaše prijateljstvo ojačati!

Vidimo se na treningu!

Tvoj Gyms4You tim

Podijeli: