Zašto trebate početi koristiti ergometar

Drugim imenom sprava za veslanje, logičan je slijed u rutini treninga, nakon trake za trčanje ili orbitreka. Ergometar je puno više od cardio sprave. Naizgled djeluje komplicirano i ne toliko privlačno, ali sprava ima puno benefita čak i za početnike jer pruža aktivaciju cijelog tijela.

KAKO KORISTITI SPRAVU ZA VESLANJE?

Sam pokret “veslanja” možda djeluje kompleksno, ali s vremenom i vježbom postaje intuitivan.

Pri povlačenju aktivirajte mišiće redosljedom – noge, core, ruke, dok je pri puštanju suprotno – ruke, core, noge. Premda je vježba većinom bazirana na snazi nogu, bez stisnutog corea se ne možete izravnati i, na posljetku, povući dršku rukama.

3 PREDNOSTI SPRAVE ZA VESLANJE

  1. Poboljšava držanje

Nemoj biti pogrbljen dok čitaš ovo, vidimo te! Žene su često manje prirodno snažne u gornjem dijelu tijela i to može značiti da im je držanje lošije. Veslanje, ako se izvodi ispravno bez pognutosti ili pretjeranog pritiska, zahtijeva da budete uspravni dok vučete.

  • Troši puno kalorija

Da biste smršavili, morate ući u kalorijski deficit. To znači da sagorijevate više kalorija nego što unosite – obično kontrolirajući svoju prehranu i/ili trošeći više kalorija vježbanjem. Redovito veslanje odlična je metoda za doprinos ovom deficitu. Kalorije koje sagorijevate tijekom veslanja variraju ovisno o brojnim čimbenicima, uključujući spravu koju koristite, intenzitet vježbanja i veličinu tijela. Ovisno o tjelesnoj težini i o intenzitetu treninga, veslajući možete potrošiti oko 500 kalorija!

  • Odlična je za full body trening

Sprava za veslanje koristi 86% mišića tijela, pružajući cjelokupni trening tijela koji će povećati snagu, kao i vaš kardiovaskularni kapacitet. Tako je – sprava koja uključuje kardio trening i trening snage u isto vrijeme. Odlične vijesti!

Kako bi vam veslanje postalo navika, svakako stanite s vježbanjem kada ste preumorni da biste održali pravilnu formu. Stručnjaci savjetuju da ne krećete u napornu sesiju veslanja nakon što ste umorili ruke još jednim intenzivnim treningom. Također se ne preporučuje dizanje utega s velikim opterećenjem prije treninga visokog intenziteta na spravi za veslanje.

Sprava za veslanje ili ergometar omogućuje vam da iskoristite prednosti vježbanja veslanja u zatvorenom prostoru. Veslanje ima mnoge prednosti, kao što je izgradnja izdržljivosti i jačanje tijela.

Vidimo se na treningu,

Vaš Gyms4you tim

Podijeli: