Sve što trebate znati ako nikad niste bili u teretani

Za početak, normalno je osjećati strah ili sramežljivost kada prvi put dolazite u teretanu. Svako novo iskustvo sa sobom nosi dozu anksioznosti od nepoznatog, a teretana nikako nije iznimka tom pravilu. Druga stvar koju trebaš znati je da su svi, ali baš svi, u nekom trenutku bili početnici i nisu znali kako se ponašati i što raditi u teretani. 

Nastavi čitati za ostatak realnih savjeta i činjenica o prvom odlasku u teretanu.

1. Svatko gleda sebe

Ovo je jedna od najrealnijih činjenica kada govorimo o ljudima u teretani. Premda se svi pomalo pribojavamo pogleda iskusnijih vježbača, činjenica je da je većina njih zauzeta istim razmišljanjem i osjećajem da baš svi gledaju u nju ili njega. Fokusirajte se na sebe i ne razbijajte glavu mišljenjima drugih ljudi.

2. Što ponijeti s sobom?

Ponesite torbu s čistom sportskom odjećom, čistom obućom za vježbanje, bocom vode, slušalicama, ručnikom i zdravim snackom.

3. Kako ući u Gyms4you?

Kada prvi put dolazite u teretanu i niste naš član, na recepciji će vas dočekati jedan od naših recepcionera. Radno vrijeme recepcija pogledajte ovdje. Nakon što se učlanite, recepcioner će vam pokazati kako koristiti člansku iskaznicu za ulazak u teretanu i kako ući u prostore centra pomoću otiska prsta. Ako se učlanjujete online, 5 dana nakon učlanjenja možete u teretanu ući pomoću bluetooth opcije u našoj aplikaciji, nakon čega trebate na recepciji podići svoju člansku iskaznicu.

4. Odakle krenuti?

U teretani ćete pronaći puno sprava, rekvizita i različitih dijelova prostora koji su predviđeni za određenu vrstu treninga. U Gyms4you moći ćete jasno raspoznati dio koji je predviđen za cardio (sprave za trčanje, stairmaster, ergometar, bicikli i slično) i dio koji je predviđen za dizanje utega i rad na spravama. Svaka sprava na sebi ima primjer vježbi koje na njoj možete izvoditi. 

Prije nego što krenete u teretanu, istražite koje sve vrste sprava postoje kako biste bili sigurniji u sebe kada dođete u teretanu. Još jedan savjet je da pogledate slike centra u koji namjeravate krenuti i upoznate se s dijelovima teretane prije nego što krenete vježbati.

5. Povedite prijatelja ili prijateljicu

Teretana, rad s uzetima i vježbanje na spravama mogu biti pomalo zastrašujući ako sve morate savladati sami. Krenite trenirati u paru i zajedno pobijedite strah od teretane!

6. Dođite na grupni trening

Ako ne možete nagovoriti nikoga da krene u teretanu s vama, imamo rješenje! Dođite na jedan od naših grupnih treninga. U Gyms4you aplikaciji pogledajte raspored i vrste grupnih treninga, izaberite onak koji vam se najviše sviđa i trenirajte u grupi. Upoznat ćete nove ljude i vježbati pod stručnim vodstvom naših instruktora koji će vas strpljivo voditi kroz cijeli trening.

7. Kako funkcionira Gyms4you?

Važno je znati koje vam se sve mogućnosti otvaraju jednom kad se učlanite u Gyms4you. Za razliku od drugih teretana, Gyms4you vam omogućava da unutar jednog članstva i s jednom članskom iskaznicom trenirate u svim Gyms4you centrima u Hrvatskoj. To znači da, iako ste se učlanili u npr. Heinzelovoj, možete trenirati i u Dubravi i u Zadru i u svakom novootvorenom Gyms4you centru. Također, u teretanu možete ući u bilo koje doba dana i noći, a grupni treninzi su uračunati u cijenu članarine.

Ako se i dalje ne osjećate potpuno sigurno, ovdje saznajte kako pobijediti strah od teretane.

Naš inbox vam je uvijek otvoren za sva pitanja koja vam padnu na pamet! Javite nam se na Facebook ili Instagram i rado ćemo vam pomoći da se osjećate sigurnije i samouvjerenije prije prvog odlaska u teretanu.

Vidimo se na treningu,

vaš Gyms4you tim

Podijeli: