Kako pobijediti strah od teretane

Mnogi početnici koji tek kreću s vježbanjem, često se ograničavaju vježbanjem kod kuće ili samo cardio treninzima zbog straha od odlaska u teretanu. Ovaj je strah češći nego što mislite, a ujedno je i vrlo lako rješiv – sve što trebate su prave informacije  i vjetar u leđa.

Postavljati pitanja je sasvim u redu!

Svatko koga vidite u teretani, krenuo je kao početnik i sigurno nije odmah znao sve. Zanimljiva činjenica o fitness zajednici je da svatko, pa čak i osobni treneri, kontinuirano uče nove stvari i rade na sebi. Upravo zbog toga, svatko u tvojoj najbližoj teretani zna kako je to biti na početku i ne znati mnogo toga. U našim fitness centrima uvijek se možeš obratiti osoblju na recepciji koje ju uvijek spremno pomoći, Coach4you osobnim trenerima, ali i svim članovima koji će sigurno uskočiti i odgovoriti ti na sva pitanja i nedoumice koje imaš.

Također, ako želiš dobiti informacije o samoj teretani iz prve ruke – kada u teretani ima najmanje ljudi, postoje li neke pogodnosti i upute za početnike i slično – obrati se osobi na recepciji!

Pripremite se unaprijed.

Jedan od najvećih strahova vezanih za odlazak u teretanu je nepoznavanje sprava i vježbi koje se izvode na njima. Kako biste umanjili taj strah, posjetite našu web stranicu, potražite vama najbliži fitness centar među našim lokacijama i pogledajte koje su sprave dostupne u tom centru. Nakon toga, možete istražiti kako se koristi koja sprava iz udobnosti svoga doma i u teretanu doći s predznanjem. Osjećat ćete se sigurnije u sebe i hrabrije odraditi svoj trening.

Nitko vas ne gleda s visoka.

Kod odlaska u teretanu nemojte razbijati glavu time tko će vas vidjeti ako krivo izvodite vježbu ili kako izgledate naspram ostalih članova. Istina je ovakva – svatko u teretani zauzet je svojim treningom, svojim izgledom i svojim izvođenjem vježbi. Također, iznenadili biste se se brojem ljudi koji se osjećaju upravo kao i vi, ali s vremenom će ova nesigurnost nestati. Što češće i redovitije dolazite u teretanu, to ćete se sigurnije i samouvjerenije osjećati.

Još nekoliko dodatnih savjeta:

  • Zapišite vježbe koje želite odraditi prije odlaska u teretanu. Ovo će vam omogućiti sigurnije, konciznije i lakše treniranje bez razmišljanja o sljedećoj vježbi.
  • Krenite u teretanu s prijateljem. Sve je lakše kada niste sami.
  • Pronađite gym-outfit u kojem se osjećate najugodnije i najudobnije.
  • Krenite polako. Ne morate se odmah obvezati na svakodnevno odlaženje u teretanu. Krenite jednom tjedno, pa tri puta tjedno i postupno se prilagodite na novi način života.

Vidimo se na treningu!

Tvoj Gyms4you tim

Podijeli: