NOVO | KUPI SVOJ VALUE PACK 🔥

Zašto trenirati s osobnim trenerom

Fitness industrija raste i internet je prepun raznolikih informacija – kako je najbolje vježbati, koliko često vježbati, kako jesti, što izbjegavati i tome slično. I, premda je dio informacija točan, velik dio njih nije provjeren i nije napisan od strane stručnih osoba. Osobni trener je stručna osoba koja je stekla certifikat koji pokazuje da je postigla razinu kompetencije za kreiranje i isporuku sigurnih i učinkovitih programa vježbanja za pojedince i grupe. Treneri motiviraju klijente surađujući u postavljanju ciljeva, dajući smislene povratne informacije i tako što su pouzdan izvor odgovornosti.

Ljudi vježbaju uz pomoć osobnog trenera iz više razloga. Bilo da želiš razviti individualizirani program koji će te dovesti do ciljeva mršavljenja ili jačanja, doći u formu ili jednostavno smatraš da biste imali koristi od dodatne odgovornosti – osobni trener može biti izvrstan izvor znanja i pomoći.

Bilo da si iskusan vježbač ili tek razmišljaš o početku vježbanja, osobni trener ti uvelike može pomoći, a evo i kako!

1. Prilagođavaju se tvojim osobnim potrebama

Svatko je drugačiji, a to znači da su svačije sposobnosti i zahtjevi različiti kada je u pitanju vježbanje. To može biti bilo što, od pokušaja oporavka nakon stare ozljede, do fobije koja može utjecati na to gdje i kako vježbate.

2. Pomažu ti definirati ciljeve

Osobni trener ne samo da će ti pomoći postaviti realne ciljeve koje ćeš moći postići (ako se potrudiš, naravno), već će te također moći držati na pravom putu da ostvariš te ciljeve. Radi se o promjeni tvoje prehrane kako bi jeo na ispravan način, miješanju kardio treninga i utega te postavljanju vremenskog okvira u kojem se to može postići.

3. Pokazuju ti kako smanjiti gubljenje vremena i maksimizirati rezultate

Osobni treneri znaju kako nekoga pretvoriti iz osobe koja odradi 10 trbušnjaka pa malo hoda po teretani, pa opet odradi nekoliko minuta vježbanja, pa priča s ljudima u teretani, u osobu koja kvalitetno odradi pola sata ili sat vremena treninga sa strukturiranim intervalima vježbanja i odmora.

4. Važno im je da se osjećaš dobro

Za velik broj ljudi, odlazak u teretanu i vježbanje s trenerom više služi tome da osoba izdvoji vrijeme za sebe i osjeća se dobro jer radi nešto za sebe, a manje služi ostvarenju ciljeva kao što je mršavljenje. Osobni treneri razumiju ovaj aspekt treniranja i omogućit će ti da uživaš u svakom treningu!

5. Pomažu ti započeti i zadržati zdrave navike

Dobre navike se usvajaju tjednima, a loše navike se gube još dulje… a pokušati ih održati sam težak je posao. Osobni trener će ti pomoći u tome postavljajući tvoje dnevne ili tjedne ciljeve koji će ti pomoći razbiti te loše navike i stvoriti nove koje podržavaju tvoje ciljeve.

6. Prilagođavaju se tvome rasporedu

Bez obzira na to je li jedino vrijeme koje imaš na raspolaganju za trening rano ujutro prije posla, ili na pauzi za ručak, ili sredinom poslijepodneva prije nego što djeca dođu iz škole – osobni trener je jedno od najprilagodljivijih zanimanja u smislu vremena.

U svim našim centrima možeš trenirati s Coach4you trenerima koji se kontinuirano educiraju kako bi ti mogli pomoći ostvariti sve ciljeve. Ako si u potrazi za novim i zdravijim načinom života a ne znaš odakle krenuti, ne brini, Coach4you treneri su tu za tebe. Javi im se već danas i kreni raditi na sebi!

Tvoj Gyms4you tim

Podijeli: