Najbolji savjeti za prvi odlazak u teretanu

Prvi odlazak u teretanu nikome nije lak i svi ljudi koji su danas zaljubljenici u fitness jednom su bili početnici. Razne sprave, rekviziti i utezi mogu djelovati zastrašujuće, i potpuno je normalno osjećati se pomalo nesigurno kod prvog odlaska u teretanu.

Ako donesete odluku da želite krenuti u teretanu, već ste napravili veliki prvi korak! A koje sljedeće korake možete poduzeti kako biste se osjećali što sigurnije i samopouzdanije u teretani, saznajte u nastavku bloga.

1. Trebam li ići sam ili s nekim?

Za prvi puta, bolje je da u teretanu dođete s nekim uz koga se osjećate sigurno i dobro raspoloženo. Uzmite prijateljicu, kolegu, brata, sestru ili nekog drugog pod ruku i krenite u teretanu zajedno.

2. Što da obučem?

Ne morate imati najnovije tenisice ili opremu za vježbanje da biste išli u teretanu – samo budite sigurni da je vaša odjeća praktična za vježbanje. Najjednostavnija formula je: čiste sportske tenisice, trenirka ili tajice, sportski grudnjak i pamučna, prozračna majica.

3. Kako da znam što me očekuje u teretani?

Za svaku našu lokaciju možete pronaći galeriju slika iz teretane na našoj web stranici. Jednostavno odaberite lokaciju u koju planirate ići ovdje i pogledajte fotografije kako biste bili spremniji na ono što vas čeka u teretani.

4. Koje vježbe da radim?

U gotovo svim našim teretanama pronaći ćete bicikle za vježbanje, sprave za veslanje i trake za trčanje, koje su izvrsne za zagrijavanje i poboljšanje vaše kardiovaskularne kondicije, a uz to vam pomažu i pri mršavljenju.

Također biste trebali dati priliku spravama i rekvizitima. Uravnotežen trening ključ je uspjeha i nećete nužno postići svoje ciljeve ako se usredotočite isključivo na kardio vježbe. Počnite raditi serije od 10 ili 12 ponavljanja na svakoj spravi, povećavajući količinu težine koju podižete kada se osjećate ugodno. Vrlo je važno ne prenapregnuti se na spravama.

Za inspiraciju možete i zapratiti naš Instagram profil na kojem objavljujemo primjere vježbi i savjete!

5. Mogu li koristiti sprave koliko god dugo želim?

Možete koristiti sprave onoliko dugo koliko je to predviđeno prema vašem programu vježbanja, ali naravno uvijek budite obzirni prema drugim članovima koji čekaju na korištenje sprave.

6. Što je s mobitelom?

Korištenje mobitela u prostoru teretane je dopušteno, premda vas ponekad mogu ometati kod treniranja. Pokušajte izbjegavati korištenje mobitela dok koristite neku od sprava.

7. Što kada završim s korištenjem sprave?

Koristite ručnik kada koristite spravu i obrišite ju kada završite s upotrebom. Budimo iskreni, sigurno ćete se oznojiti i to je u redu, samo budite korektni i očistite spravu iza sebe. U našim teretanama uvijek su dostupna sredstva i papirnati ručnici koje možete koristiti. Kod brisanja sprava, dezinfekcijsko sredstvo svakako prvo nanesite na papirnati ručnik – nikako direktno na spravu.

Ako niste sigurni hoće li vam se teretana svidjeti, uvijek možete doći na jedan probni trening i proučiti sve što vas zanima. U našim teretanama imamo i službene osobne trenere – Coach4you, koji će vam rado pokazati sprave i uputiti u trening, a kod prvog dolaska u teretanu, naši recepcioneri će s vama proći kroz cijelu teretanu i upoznati vas s njenim dijelovima.

Vidimo se u teretani,

tvoj Gyms4you tim

Podijeli: