NOVO | KUPI SVOJ VALUE PACK 🔥

Kako se pridržavati novogodišnje odluke treniranja?

Krajem svake godine radimo rezime događaja, ali i osobnih postignuća koji su nam obilježili godinu. Kako dani prolaze, tako se pripremamo za novu godinu koja nam ujedno predstavlja i nove početke. Sintagma ‘novi početak’ s psihološke strane predstavlja nadu i motivaciju za ostvarenje novih (ili neostvarenih) ciljeva u nadolazećoj godini. Motivacija nam je na vrhu, planiramo, zapisujemo, rezimiramo… naposlijetku, definiramo novogodišnje odluke.

Svi smo se susreli s pojmom novogodišnjih odluka, a gotovo svatko je barem jednom pomislio i donio svoju. Kad je u pitanju zdravlje, najčešće je jedna od prvih novogodišnjih odluka – upisivanje teretane! Ove je godine to malo drugačije jer su početkom siječnja teretane zatvorene pa mnogi odlučuju vježbati kod kuće.

No, pitanje je koliko nas je zapravo zaista takvu novogodišnju odluku i ostvarilo? Upisivanje teretane je jednostavno, no nastaviti s redovitim dolascima je puno teže pa nerijetko od te odluke odustanemo.

Prilikom donošenja novogodišnjih odluka često ne mislimo na svoje vrijeme, mogućnosti, posao i obveze, a upravo su to ključne stavke koje će nam pomoći pri određivanju odluka koje ćemo zaista i ostvariti.

Imajte na umu svoje radno vrijeme, udaljenost posla od kuće ili teretane, svakodnevne obveze koje morate izvršavati i definirajte koliko vam je vremena ostalo za kućno treniranje ili odlazak u teretanu. Započnite s malim ciljevima poput redovitog treniranja jednom tjedno u određeno vrijeme na određenom mjestu, ali ostavite otvorenu mogućnost za pojavu nekih neodgodivih događaja ili nenadanih situacija koje će omesti vaše vrijeme treniranja. Takve događaje i situacije nemojte smatrati nečim lošim ili demotivirajućim. Budite blagi prema sebi i vrijeme treniranja odgodite na neki drugi dan ili drugo vrijeme. Čovjek brzo stječe navike pa kad vam uđe u rutinu pronalazak vremena za treniranje jednom tjedno, izazovite sami sebe i povisite broj treniranja na dva puta tjedno.

Također, budite svjesni da je normalno zgriješiti nezdravom prehranom te da jedan (ili više) cheat meal obroka u tjednu ne znače da sav vaš trud mora propasti u vodu. Čim ćete više trenirati, vaša će se prehrana spontano mijenjati. Razlog tome je što treniranje vežemo uz zdravu prehranu pa se često javlja osjećaj grižnje savjesti kada želite pojesti jedan cheat meal više jer znate koliko ste se oznojili na zadnjem treningu.

Svaka se promjena u dnevnu rutinu treba uvoditi postupno pa tako i treniranje.

Mi to jako dobro znamo pa smo zato ponovno uveli live treninge na Gyms4you i Coach4you Facebook i Instagram profilima. Od ponedjeljka do petka u večernjem terminu u 18 sati imate priliku pratiti naše live treninge –  mi ćemo biti uz vas, bodriti vas i motivirati da uspješno uvedete kućne treninge u svoju rutinu, a vjerujemo da se uskoro vidimo i u našim Gyms4you teretanama!

#samojako

Vaš Gyms4you team

Podijeli: